Sådan kan du tænke på miljøet selvom du har gæster på besøg

Går du meget op i miljøet? Så er det også noget der skal fortsætte, selvom du får gæster på besøg. Der er ingen grund til at ændre den måde du lever på til daglig fuldstændig, blot fordi du får overnattende gæster.

Læs med her for at se hvordan du stadig kan have miljøet i tankerne, selvom du har gæster på besøg i boligen.

Bæredygtig middag

Det er blevet dejligt nemt at få en bæredygtig middag i dag og det handler bare om at holde dette ved lige, selvom du får gæster der skal spise med. Dine gæster vil formentlig også sætte pris på at få noget lækkert og bæredygtig mad. De fleste danskere går jo op i at beskytte miljøet i dag. Det er bare ikke lige alle der ved, hvordan de skal gribe opgaven an og samtidig have en høj livskvalitet. Her kan du være et godt eksempel for dem.

Men hvad er bæredygtig mad egentlig? Det mest bæredygtige ville være at droppe kødet, når du laver middag. Det vil som regel også være en del billigere, hvis man dropper kødet og i stedet får sine proteiner et andet sted fra. Måske du også kan droppe alle mælkeprodukter og lave noget vegansk mad? Det vil være godt for dine gæster at se hvor lækker en mad man kan få, selvom det er vegansk.

Det er naturligvis også en god ide at tænke lidt på, hvorvidt man skal købe lokalt eller ej. Hvis man gør det, så gør man igen noget godt for klimaet ved at maden ikke har rejst så langt, før den ender på dit spisebord.

Hvor skal de sove?

Hvis du skal have overnattende gæster, så skal du jo finde en måde at have dem sovende behageligt på. Har du allerede en gæsteseng? Ellers skal du ud og have fat i en. Sengeguruen har en masse gode, som du kan vælge imellem.

Det kan være en god ide at prøve at finde din nye gæsteseng som brugt, hvis det kan lade sig gøre. Alt afhængigt af hvor du bor henne i landet, så kan der være meget gode muligheder for dette. Det er som regel meget nemt for eksempel at finde brugte senge inde i de større byer. Men hvis du er villig til at køre lidt efter det, så kan du også finde en brugt seng solgt privat over nettet.

Spar på strøm og vand som altid

Der skal stadig spares på strømmen og vandet, som du er vant til, selvom du har gæster på besøg. Det kan være en god ide lige at give dine gæster en lektion i, hvordan du normalt gør tingene derhjemme. Hvis du for eksempel genbruger det vand, du brugte til at koge æg i, til din te, så er det lige noget de skal have af vide.

Måske dine gæster kan lære en masse gode vaner af dig, som de kan bruge i deres egen hverdag også? I så fald har du virkelig gjort noget godt for miljøet!