Miljøvenlig emballage i 2021 – tips og tricks

Miljøvenlig emballage i 2021 – tips og tricks

Det gælder om at give kunderne det, de gerne vil have. I 2021 vil forbrugerne gerne have miljøvenlighed. Derfor er det en god idé at tænke på det i din virksomhed. Sender du varer, så brug miljøvenlig emballage.

Når forbrugerne får det, de gerne vil have, bliver de til kunder. Hvis de kan se hos dig, at du bruger miljøvenlig indpakning, så vil de vælge din butik frem for en anden.

Det bedste, du kan gøre for din webshop i 2021, er at vælge en miljøvenlig emballage. Det er også godt, hvis du kan foretage nogle andre ændringer, der gør din forretning mere bæredygtig.

Fortæl det til kunderne

Det er en rigtig god idé at vælge miljøvenlig emballage, men det er ikke helt nok i sig selv. Skal det have en effekt, er tricket at fortælle det til kunderne. Skriv på din hjemmeside, at du sender varerne i miljøvenlig indpakning. Forklar gerne i detaljer, hvad du gør for at være bæredygtig i din virksomhed.

Det er godt for miljøet, hvis du vælger miljøvenlige løsninger. Det gør bare ikke den store forskel i forhold til kunderne, hvis de ikke ved det. De skal kunne se et eller andet sted, at du tænker på miljøet, og hvordan du gør det. Så har de en grund til at vælge at handle hos dig og ikke hos din konkurrent.

Lad det boble

Du bør tænke miljøvenlighed hele vejen rundt i din emballage. Gennemgå hver lille ting, du bruger, når du sender noget. Find et mere bæredygtigt alternativ.

Det er fx en god idé at undgå plast. Bruger du bobleplast, så skift til boblepapir. Kan du pakke dine varer ind i papir i stedet for plastik, så er det bedre.

Boblepapir har luftbobler ligesom bobleplast. Det kan altså beskytte varerne mod stød, så de ikke går i stykker under transporten. Boblepapir kan i mange tilfælde fungere lige så godt som bobleplast. Når det klarer opgaven lige så godt, så kan du lige så godt skifte til det, for det klarer en anden opgave bedre: Det er mere miljøvenligt.

Giv dem en guide

Forbrugerne vil gerne være med i kampen for miljøet. Når du sender dem varer, så kan du hjælpe dem. Lav en slags guide eller en forklaring, som du sender med i alle dine pakker. Fortæl kunderne, hvad de skal gøre med emballagen.

Når du som forbruger får at vide, hvad du skal stille op med papkassen og de andre ting, så gør du det med stor sandsynlighed. Så fortæl endelig kunderne om, hvad de kan gøre med emballagen.

Papkassen kan genbruges til at sende noget andet eller til at opbevare noget i. Bobleplasten kan også genbruges til indpakning. Kan man ikke bruge noget af emballagen igen, så skal den sorteres rigtigt og afleveres til genbrug. Så kan der blive lavet ny emballage eller andre produkter af det.

Er man kreativ, kan man bruge en papkasse og anden emballage til mange ting. Som virksomhed kan du også inspirere dine kunder til at gøre det.