Mangler du udstyr til værkstedet?

Dit værksted bliver mere og mere fyldt op med alverdens gode ting, som årene går. Der er i nogle tilfælde behov for, at der laves et større værksted, eller at noget værktøj ryger på loftet. Det kunne også være, at der blot skulle sælges noget af værktøjet.

Et fyldt værksted sætter også nogle begrænsninger. Man kan som privat byggemand lige så godt se i øjnene, at du aldrig får et komplet værksted med al det værktøj, du kunne drømme om.

Derfor handler det om at finde det mest essentielle og måske skille sig af med det værktøj, som bare står og fylder.

Bliver værkstedet nogensinde komplet?

Nej, værkstedet bliver aldrig nogensinde komplet. Ikke bare er der flere stykker værktøj, end du kan nå at anskaffe dig igennem dit lange liv. Der udvikles også konstant nye modeller af det gamle værktøj, som du også skal have dig.

Men i stedet for at have 100 hamre, skal der måske tømmes lidt ud af for meget ensformigt værktøj. Der kan godt gå lidt samler i den på nogle private værksteder.

Når der spørges til, om der ikke skal ryddes lidt op og tømmes lidt ud, er det et angreb – selvfølgelig skal der ikke det. For du skal jo bruge løftemagneter på et tidspunkt.

Løftemagneter kan være et essentielt stykke værktøj, der gør dit løftejob 100 gange nemmere at have med at gøre. Derfor skal løftemagneterne selvfølgelig ikke smides ud. men måske skal noget andet så smides ud?

Umulige byggeprojekter

Værkstedet er der jo ikke bare til pynt. Det er faktisk meningen med at værksted, at de ting i værkstedet skal bruges til noget arbejde. Det kan være et mindre byggeprojekt i huset. Det kunne være et byggeprojekt inden for værkstedets egne fire vægge.

Det kunne også være et større byggeprojekt, hvor der er brug for løftemagneter. De store – og for nogle umulige – byggeprojekter kræver det helt rette værktøj, ellers kan det hele falde meget hurtigt til jorden.

Det er derfor nødvendigt, at værkstedet huser en masse værktøj, som kan tages i brug til disse besværlige byggeprojekter. Men det kunne også være, at man bare kan leje sig til værktøjet, låne sig til, eller sælge det efter brug?

Begræns dig i sidste ende

Begrænsningens kunst er en af de sværeste at mestre og uden sammenligning den mest gavnlige kunst, når man mestrer den. Med den kan du pludselig se verden, dine byggeprojekter og værkstedet på en helt ny måde.

Du har ikke alt mulig liggende, som bare fylder. Derfor bliver faktisk muligt at få øje på alt dit dejlige værktøj og tage det i brug, som du får behov for det.

Husk at finde løftemagneter, når de skal bruges. Men husk også, at dit værktøj fylder, hvis det aldrig tages i brug.